Retur i 365 dage
Levering 1-2 hverdage
Gratis levering v/ køb for 499,-

Søg her...

Kurv

Persondatapolitik

Hos PWT Group A/S (herefter ”Bison”) prioriterer vi fortrolighed og datasikkerhed højt. I denne privatlivspolitik giver vi dig de oplysninger, som du har krav på at modtage i henhold til gældende databeskyttelseslovgivning.

Vi opfordrer dig til at læse vores privatlivspolitik, inden du afgiver dine personoplysninger til Bison.

1. Dataansvarlig og kontaktoplysninger

Den dataansvarlige for behandlingen af dine personoplysninger er:

PWT Group A/S
CVR-nr. 31081610
Gøteborgvej 15-17
9200 Aalborg SV
E-mail: customerservice@bisonmenswear.com
Telefon: +45 72 45 44 43

2. Hvis du besøger vores hjemmeside

Følgende afsnit beskriver vores behandling af personoplysninger om besøgende på www.bisonmenswear.com.

2.1 Cookies

Vi anvender cookies på vores hjemmeside for blandt andet at optimere brugeroplevelsen og forhindre misbrug og nedetid. Anvendelse af cookies og behandlingen af personoplysninger i den forbindelse er nærmere beskrevet i vores cookiebanner, som vises på forsiden, når du besøger vores hjemmeside første gang.

Du kan altid ændre dine cookie-indstillinger ved at trykke på det lille cookie-symbol i nederste venstre hjørne af hjemmesiden.

Typer af personoplysninger
Når du besøger vores hjemmeside, kan vi indsamle følgende oplysninger om dig:

- IP-adresse
- Browserhistorik
- Generel færden på hjemmesiden, herunder klikadfærd
- Oplysninger om din enhed, herunder type, browser, styresystem, MAC adresse

Formålene med behandlingen
Dine personoplysninger kan blive behandlet til følgende formål:

- Målrettet markedsføring, herunder retargeting
- Produkt- og serviceudvikling
- Statistik og analyse

Behandlingsgrundlag
Vi behandler dine personoplysninger på nedenstående grundlag:

- Legitime interesser: Vi baserer behandlingen af dine personoplysninger på vores legitime interesser i, fx at gennemføre statistikker, analyser, yde support såvel som at forbedre og udvikle vores produkter og services og markedsføre os overfor dig (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f).

- Samtykke: Når du besøger vores hjemmeside, beder vi om dit informerede samtykke til at placere cookies, der ikke er funktionelle cookies, i henhold til cookiereglerne. Du har til enhver tid ret til at trække dit cookie-samtykke tilbage ved at trykke på det lille cookie-symbol i nederste venstre hjørne af hjemmesiden.

Opbevaringsperiode
Cookies slettes i overensstemmelse med vores cookiepolitik, som er tilgængelig via vores cookiebanner.
Oplysningerne kan dog opbevares længere i anonymiseret form.

Videregivelse
Vi kan videregive oplysninger om din brug af vores hjemmeside til vores samarbejdspartnere inden for sociale medier, annoncering og analyse. Vi og vores samarbejdspartnere kan kombinere ovenstående personoplysninger med andre oplysninger om dig eller sammenlignelige brugere. Det kan fx være oplysninger, du selv har givet, eller oplysninger som vores samarbejdspartnere har indsamlet fra din eller andres brug af deres tjenester. Formålet med videregivelsen er at målrette og personliggøre markedsføringen til dig via vores eller tredjeparters hjemmesider. Vi videregiver dine personoplysninger på baggrund af vores legitime interesse i at vise dig målrettet, personificeret markedsføring (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f). Forudsætningen for at kunne tilbyde dig denne service er dit forudgående cookiesamtykke til markedsføring som beskrevet ovenfor.

Nogle af vores samarbejdspartnere indsamler og behandler dine personoplysninger til egne formål, og vi opfordrer dig derfor til at læse vores samarbejdspartneres privatlivspolitikker, som du kan finde links til via vores cookiebanner.  

Ret til indsigelse
For god ordens skyld gør vi opmærksom på, at du altid har ret til at gøre indsigelse mod vores behandling af dine personoplysninger til brug for direkte markedsføring. Hvis du gør indsigelse mod direkte markedsføring, vil du alene modtage generel markedsføring, der ikke er skræddersyet til dig. Du kan blandt andet genbesøge dine cookieindstillinger via vores hjemmeside og tage stilling til, hvilke cookies du vil acceptere.

2.2 Klub [clubbrand]

Typer af personoplysninger
Hvis du opretter dig som medlem af Klub [clubbrand] via vores hjemmeside, behandler vi dine personoplysninger. Vi kan indsamle, behandle og opbevare følgende typer af personoplysninger om dig:   

- Navn, e-mail, telefonnummer, fødselsdag, køn og adresse
- Log-in, herunder password og brugernavn
- Ordrehistorik og kvitteringer
- Samtykke til markedsføring
- Klikadfærd på hjemmesiden og i udsendt materiale

Formålene med behandlingen
Dine personoplysninger bliver behandlet til følgende formål:

- Administration af dit medlemskab
- Statistik og analyse
- Målrettet markedsføring. Oplysninger indsamlet via cookies (når du har givet cookie-samtykke hertil) sammenholdes med oplysningerne fra din medlemskonto med henblik på at gøre vores markedsføring personlig

 og målrettet, så vi kun sender dig markedsføring, som vi tror, er interessant for dig. Se også afsnit 2.1 ovenfor.

Behandlingsgrundlag
Vi behandler dine personoplysninger på nedenstående grundlag:

- Legitime interesser: Vi behandler dine personoplysninger på baggrund af vores legitime interesse i at administrere de oprettede medlemskonti, vores legitime interesse i at føre statistik og lave analyser, så vi kan forbedre brugeroplevelsen samt vores legitime interesse i at sende dig målrettet markedsføring (databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra f).

Markedsføringsretligt samtykke: Bison kan bruge dine personoplysninger til direkte markedsføring, herunder udsendelse af nyhedsbreve, hvis du har givet dit forudgående og udtrykkelige samtykke til dette (markedsføringslovens § 10, stk. 1).


Opbevaringsperiode
Dine personoplysninger vil som udgangspunkt blive opbevaret i 3 år fra seneste registrerede aktivitet på din medlemskonto.

Du kan altid tilbagekalde dit markedsføringsretlige samtykke ved at klikke på afmeldingslinket nederst i hver mail eller ved at kontakte os som beskrevet nedenfor. Tilbagekaldelse af dit samtykke påvirker dog ikke lovligheden af den behandling, der er gået forud for tilbagekaldelsen.

Dokumentation for dit markedsføringsretlige samtykke opbevarer vi i to år fra du har tilbagekaldt dit samtykke til at modtage direkte markedsføringsmateriale. Vi har fastsat opbevaringsperioden på baggrund af vores legitime interesse i at kunne dokumentere, at vi har udsendt direkte markedsføring i overensstemmelse med gældende lovgivning (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f).

2.3. Webshop

Typer af personoplysninger
Når du anvender vores webshop, behandler vi dine personoplysninger. Vi kan indsamle, behandle og opbevare følgende typer af personoplysninger om dig:

- Dit navn, e-mailadresse, telefonnummer og adresse
- Dine betalingsoplysninger
- Oplysninger om din ordre-/købshistorik
- Oplysninger du giver, når du gennemfører et køb eller på anden måde kommunikerer med os
- Brug af rabatkoder
- Digitale fodspor (fx oplysninger om, hvordan du bruger Bison's webshop)

Formålene med behandlingen
Dine personoplysninger bliver behandlet til følgende formål:

- Gennemførelse af ordre i vores webshop
- Administration af forsendelser, reklamationer, returneringer
- Administration af medlemskonto og din anvendelse af vores medlemsfordele
- Udsendelse af markedsføring uden samtykke på baggrund af tidligere køb hos os i de tilfælde, hvor vi vælger at benytte os af denne mulighed i markedsføringsloven.
- Opfølgning på ”tabt kurv”, hvis du har givet dit samtykke hertil.
- Statistik og analyse

Behandlingsgrundlag
Vi behandler dine personoplysninger på nedenstående grundlag:

- Legitime interesser: Vi behandler dine personoplysninger på baggrund af vores legitime interesse i at markedsføre os overfor dig i de tilfælde, hvor et samtykke ikke er påkrævet, samt vores legitime interesse i at kunne føre statistik og analyse med henblik på at udvikle og forbedre vores tjenester (databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra f).

- Kontraktuelle forpligtelser: Vi behandler dine personoplysninger for at opfylde den indgåede købsaftale med dig, herunder for at kunne levere de bestilte varer, håndtere ordrebekræftelse, reklamationer, returneringer osv. (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra b).

- Samtykke: Vi følger op på tabt kurv på baggrund af dit samtykke (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra a).

Opbevaringsperiode
Personoplysninger registreret i forbindelse med køb på Bison's webshop opbevares i op til 6 år. Opbevaringsperioden er fastsat på baggrund af opbevaringskravet i bogføringslovens § 12.

Oplysningerne kan dog behandles og opbevares

 længere i anonymiseret form, eller hvis vi er forpligtet hertil ifølge lovgivningen.

2.4. Nyhedsbrev(e)

Typer af personoplysninger
Bison indsamler, behandler og opbevarer dine personoplysninger til brug for markedsføring, når du tilmelder dig vores nyhedsbrev(e). Vi kan indsamle, behandle og opbevare følgende typer af personoplysninger om dig:

- Navn, e-mailadresse, telefonnummer og adresse
- Dit samtykke
- Klikadfærd på hjemmesiden og i udsendt materiale
- Ordrehistorik, herunder evt. tidligere korrespondance
- Dine præferencer, fx foretrukne materialer

Formålene med behandlingen
Dine personoplysninger kan blive behandlet til følgende formål:

- Målrettet markedsføring, herunder ved fremsendelse af personaliserede e-mails, SMS’er og nyhedsbreve med blandt andet aktuelle medlemsfordele og -tilbud.
- Analyse og statistik

Behandlingsgrundlag
Vi behandler dine personoplysninger på et eller flere af nedenstående grundlag:

- Legitime interesser: Behandlingen af dine personoplysninger i forbindelse analyse og statistik baserer vi på vores legitime interesser i at kunne forbedre og udvikle vores ydelser (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f).

- Samtykke: Vi bruger dine personoplysninger til direkte markedsføring, herunder udsendelse af nyhedsbreve, hvis du har givet dit forudgående og udtrykkelige samtykke til dette (markedsføringslovens § 10, stk. 1, og databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra a).

Opbevaringsperiode
Dine personoplysninger vil blive opbevaret, så længe dit samtykke til at modtage nyhedsbreve er aktivt.

Hvis du ikke længere ønsker at modtage vores nyhedsbreve, kan du framelde dig via linket nederst i hver e-mail, alternativt kan du skrive til: customerservice@bisonmenswear.com. Tilbagekaldelse af dit samtykke påvirker dog ikke lovligheden af den behandling, der er gået forud for tilbagekaldelsen.

Dokumentation for dit markedsføringsretlige samtykke opbevarer vi i to år fra, du har tilbagekaldt dit samtykke til at modtage direkte markedsføringsmateriale. Opbevaringsperioden er fastsat på baggrund af vores legitime interesse i at kunne dokumentere, at vi har udsendt direkte markedsføring i overensstemmelse med gældende lovgivning (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f).

2.5 Chatfunktion, kundeservice og øvrig kommunikation

Typer af personoplysninger
Når du bruger vores chatfunktion på hjemmesiden, henvender dig til vores kundeservice eller i øvrigt kommunikerer med os i anden sammenhæng, herunder også via sociale medier, behandler vi følgende typer af personoplysninger om dig:

- Navn, e-mailadresse, telefonnummer
- Hvad din henvendelse vedrører, fx ordre og betalingsoplysninger
- Dato for din henvendelse
- Andre oplysninger du giver i forbindelse med din henvendelse. Vi opfordrer dig til ikke at afgive følsomme personoplysninger eller CPR-nummer til os, medmindre de er strengt nødvendige for behandlingen af din henvendelse. Hvis du fremsender følsomme oplysninger eller CPR-nummer via e-mail, bør oplysningerne sendes i stærkt krypteret form.

Formålene med behandlingen
Dine personoplysninger bliver behandlet til følgende formål:

- Håndtering af din henvendelse og eventuelle ordrer
- Iagttagelse af eventuelle rettigheder
- Generel kommunikation
- Statistik og analyse

Behandlingsgrundlag
Vi behandler dine personoplysninger på nedenstående grundlag afhængig af karakteren af din henvendelse.

- Legitime interesser: Vi kan behandle dine personoplysninger på baggrund af vores legitime interesser i at håndtere din henvendelse, kommunikere med dig og udvikle vores produkter og services (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f).

- Kontraktuelle forpligtelser: Hvis din henvendelse vedrører en (potentiel) aftaleindgåelse, behandler vi dine personoplysninger for at kunne gennemføre foranstaltninger forud for aftalen (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra b).

Opbevaringsperiode
Hvor længe vi opbevarer korrespondancen med dig afhænger af din henvendelses indhold. Som udgangspunkt opbevarer vi ikke korrespondancen i længere tid end 3 år, medmindre vi har behov for at kunne dokumentere korrespondancen i en længere periode.

Regnskabsmateriale, herunder personoplysninger, som vi er forpligtet til at opbevare i henhold til bogføringsloven, opbevares i op til 6 år.

3. Hvis du besøger vores fysiske lokaliteter

Når du besøger os på vores fysiske lokaliteter, herunder vores butikker og kontor- og lagerbygninger, kan Bison behandle dine personoplysninger via tv-overvågning. De er opsat tydelig skiltning de steder, hvor der er opsat tv-overvågning.

Typer af personoplysninger
Når du besøger vores fysiske lokaliteter, behandler vi følgende typer af personoplysninger om dig:

- Dato og tidspunkt for dit besøg
-

 Optagelser af dig, hvis du befinder dig i områder, hvor der er tv-overvågning

Formålene med behandlingen
Dine personoplysninger bliver behandlet til følgende formål:

- Forebyggelse af kriminalitet og overtrædelse af Bison's retningslinjer
- Fysisk sikkerhed

Behandlingsgrundlag
Vi behandler dine personoplysninger på nedenstående grundlag:

- Legitime interesser: Vi baserer behandlingen af dine personoplysninger på vores legitime interesser i at kunne beskytte vores ejendom, sikre os mod kriminalitet og overtrædelse af Bison's retningslinjer, samt sikre den fysiske sikkerhed for dig og vores personale (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f).

Opbevaringsperiode
Optagelser fra tv-overvågning slettes automatisk efter 30 dage.

4. Dine rettigheder

Som registreret har du en række rettigheder i forhold til vores behandling af dine personoplysninger.

Du har blandt andet ret til at få indsigt i de oplysninger, vi behandler om dig, samt ret til at få rettet urigtige oplysninger, rettet slettet eller blokeret dine oplysninger. Du kan også til enhver tid tilbagekalde et samtykke eller gøre indsigelse mod vores behandling af dine oplysninger.

Nedenfor kan du læse mere om, hvilke rettigheder du har, og hvordan du kan udøve dem.

4.1 Ret til indsigt
Du har ret til at få indsigt i de personoplysninger, vi behandler om dig, og en række yderligere oplysninger.

4.2 Ret til berigtigelse
Du har ret til at få urigtige oplysninger om dig selv rettet.

4.3 Ret til sletning
I visse tilfælde har du ret til at få slettet oplysninger om dig selv, inden tidspunktet for vores almindelige generelle sletning indtræffer.

4.4 Ret til begrænsning af behandling
I visse tilfælde har du ret til at få behandlingen af dine personoplysninger begrænset. Hvis du har ret til at få begrænset behandlingen, må vi fremover kun behandle oplysningerne – bortset fra opbevaring – med dit samtykke, eller med henblik på at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, eller for at beskytte en person eller vigtige samfundsinteresser.

4.5 Ret til dataportabilitet
I visse tilfælde har du ret til at modtage dine personoplysninger i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format og har ret til at overføre disse oplysninger fra en dataansvarlig til en anden uden hindring.

4.6 Ret til at gøre indsigelse
I visse tilfælde har du ret til at gøre indsigelse mod vores ellers lovlige behandling af dine personoplysninger.

4.7 Ret til at tilbagekalde samtykke
Hvis vi behandler personoplysninger på baggrund af dit samtykke, har du til enhver tid ret til at tilbagekalde dit samtykke.

4.8 Klage til Datatilsynet
Du har ret til at klage til Datatilsynet, hvis du er utilfreds med den måde, vi behandler dine personoplysninger på. Du finder Datatilsynets kontaktoplysninger på www.datatilsynet.dk.

5. Kontaktoplysninger

Hvis du har spørgsmål eller ønsker at udøve dine rettigheder, bedes du kontakte os:

PWT Group A/S
Att.: Persondataansvarlig
Gøteborgvej 15-17
9200 Aalborg SV
E-mail: customerservice@bisonmenswear.com
Telefon: +45 72 45 44 43

Vi forbeholder os ret til at opdatere og ændre vores privatlivspolitik. Eventuelle ændringer i vores privatlivspolitik vil blive offentliggjort på vores hjemmeside.

5. Hvis du besøger vores profiler på sociale medier

På vores profiler og sider på sociale medier er der indsat et link til denne privatlivspolitik, og du kan derfor læse mere om vores behandling af dine personoplysninger i relation til dit besøg på vores profiler på sociale medier i dette afsnit.

Nogle butikker, som drives selvstændigt under Bisons navn og logo, administrerer selv deres profiler og sider på sociale medier. For nærmere information om behandlingen af personoplysninger på disse sider, henviser vi til information og kontaktoplysninger på den pågældende side.

Bison og udbyderne af de sociale medier er fælles dataansvarlige for behandlingen af personoplysninger indsamlet i forbindelse med dit besøg på Bisons profil eller side på det enkelte sociale medie.

Vi har profiler eller sider på følgende sociale medier:

- Facebook (Meta Platforms Ireland Ltd.)
- YouTube (Google LLC)
- LinkedIn (LinkedIn Ireland Unlimited Company)
- Instagram (Meta Platforms Ireland Ltd.)
- TikTok (TikTok Technology Limited)
- WhatsApp (WhatsApp LLC)

Typer af personoplysninger
Når du besøger eller interagerer med vores profiler på sociale medier, kan Bison og udbyderen af det pågældende sociale medie indsamle, behandle og opbevare følgende typer af personoplysninger om dig:

- Oplysninger der er tilgængelige på din profil, herunder dit navn, køn, civilstatus, arbejdsplads, interesser og din by
- Om du ”synes godt om” eller har anvendt andre reaktioner på vores profil
- Kommentarer du efterlader på vores opslag, herunder i forbindelse med konkurrencer
- At du har besøgt vores profil

Formålene med behandlingen
Vi behandler dine personoplysninger til følgende formål:

- Forbedring af vores produkter og services, herunder vores profiler og sider på sociale medier
- Statistik og analyse
- For at kunne kommunikere med dig hvis du kommenterer på et opslag, laver en anmeldelse eller sender os en besked
- Markedsføring generelt, herunder afholdelse af konkurrencer
- Rekruttering

Udbyderne af de sociale medier behandler blandt andet dine personoplysninger til følgende formål:

- Forbedring af deres annoncesystem
- For at give Bison statistikker, som udbyderne af de sociale medier blandt andet udarbejder på grundlag af dit besøg på vores profiler og sider
- Annoncering og tilpasning af aktiviteterne på siden

Behandlingsgrundlag
Behandlingen af dine personoplysninger er baseret på nedenstående grundlag:

- Legitime interesser: Vi baserer behandlingen af dine personoplysninger på vores legitime interesser i at kunne kommunikere med og markedsføre os overfor dig på vores profiler på sociale medier, samt vores legitime interesse i at forbedre vores produkter og services (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f).
- Udbyderne af de sociale medier baserer behandlingen af dine personoplysninger på deres legitime interesser, herunder deres interesse i at forbedre deres annoncesystem og levere statistikker til Bison, som udbyderen af det sociale medie, fx udarbejder på baggrund af dit besøg på vores profil eller side på det sociale medie. Derudover har udbyderne af de sociale medier en legitim interesse i at levere en innovativ, individuelt tilpasset, sikker og rentabel tjeneste (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f).
- Samtykke: Udbyderne af de sociale medier behandler visse af dine personoplysninger i overensstemmelse med dit samtykke, som du kan trække tilbage på et hvilket som helst tidspunkt via dine privatlivsindstillinger på det sociale medie (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra a).

Opbevaringsperiode

Vi opfordrer dig til at slette kommentarer, likes og andre inter

aktioner, du har efterladt på vores profil, hvis du ikke længere ønsker dem vist på vores sider. Bison sletter ikke sådanne offentligt tilgængelige interaktioner.

Hvis du kommunikerer med os via beskedfunktionen på de sociale medier, henviser vi til afsnit 2.5.

Se venligst privatlivspolitikken for udbyderen af de enkelte sociale medier for information om, hvor længe de opbevarer dine personoplysninger.

Hvem deler udbydere af sociale medier dine personoplysninger med?
Udbyderne af sociale media kan blandt andet dele dine personoplysninger med følgende kategorier af modtagere:

- Andre enheder i den koncern udbyderen af det sociale medie er en del af
- Eksternt med samarbejdspartnere der leverer analyse- og undersøgelsesservices
- Annoncører
- Andre individer der besøger vores profil eller side på det sociale medie (i det omfang dine oplysninger er offentligt tilgængelige)
- Forskere og andre akademikere

Du kan finde mere information om, hvem udbyderne af de sociale medier deler dine personoplysninger med i de enkelte udbyderes privatlivspolitik. Udbyderne af de sociale medier kan overføre dine personoplysninger til modtagere uden for EU/EØS i overensstemmelse med gældende databeskyttelseslovgivning. Du kan læse mere i de enkelte udbyderes privatlivspolitikker.

6. Hvis du søger job hos Bison

Hvis du søger job hos Bison via vores rekrutteringsportal, kan du læse mere om vores behandling af dine personoplysninger i forbindelse med rekrutteringsprocessen i dette afsnit.

Vi anbefaler, at din ansøgning ikke indeholder CPR-nummer eller følsomme personoplysninger, som fx personoplysninger der afslører racemæssig eller etnisk baggrund, religion, fagforeningsmedlemskab, seksualitet eller helbredsoplysninger.

Typer af personoplysninger
Bison kan indsamle, behandle og opbevare følgende typer af personoplysninger om dig:

- Kontaktoplysninger som navn, e-mailadresse og telefonnummer
- Oplysninger der fremgår af ansøgning, CV og eventuelle bilag
- Relevant information der er offentligt tilgængeligt på internettet og sociale medier, herunder særligt information om tidligere ansættelsesforhold, aktiviteter, kompetencer, performance og generel fremtræden
- Resultater af personlighedstests, hvis du gennemfører sådanne
- Straffeattest, hvis nødvendigt i forhold til den stilling, du har søgt
- Referencer fra tidligere og/eller nuværende arbejdsgivere som du har angivet i din ansøgning, eller som du har givet samtykke til, at vi kan kontakte

Formål med behandlingen

Dine personoplysninger vil blive anvendt til at vurdere, om vi ønsker at tilbyde dig en stilling hos Bison.

Behandlingsgrundlag

Bison behandler dine personoplysninger på et eller flere af nedenstående grundlag:

- Legitime interesser: Vi behandler dine personoplysninger på baggrund af vores legitime interesse i at vurdere, om vi ønsker at tilbyde dig ansættelse, herunder på baggrund af relevante oplysninger der er offentligt tilgængelige på internettet og sociale medier (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f).
- Samtykke: Hvis vi ønsker at indhente referencer fra tidligere og/eller nuværende arbejdsgivere, som du ikke har angivet som referencer i din ansøgning, gør vi kun dette, hvis vi har fået dit samtykke hertil (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra a). Hvis vi har behov for at se din straffeattest som led i vores vurdering, beder vi om dit samtykke (databeskyttelseslovens § 8, stk. 3).

Opbevaringsperiode

Hvis vi kan tilbyde dig en stilling hos Bison, vil din ansøgning samt yderligere relevante personoplysninger, der indsamles i forbindelse med ansættelsesproceduren, blive opbevaret i din personalemappe hos os.

Hvis vi desværre ikke kan tilbyde dig en stilling, opbevarer vi dine personoplysninger i op til 6 måneder efter vores afslag, medmindre du har givet dit samtykke til længere opbevaring.

Du kan til enhver tid tilbagekalde eventuelle samtykker, som du måtte have afgivet som led i vores ansættelsesprocedure. Tilbagekaldelse af dit samtykke vil have virkning for den fremtidige behandling af dine personoplysninger, men påvirker ikke lovligheden af den behandling, der er baseret på samtykket inden tilbagekaldelsen. Hvis du ønsker at tilbagekalde dit samtykke, kan du kontakte os som angivet nedenfor.

Straffeattest slettes umiddelbart efter, at vi har gennemgået denne.

7. Hvis du bruger vores whistleblowerordning

Formålet med vores whistleblowerordning

Mistanke om ureglementeret adfærd og overtrædelser af gældende ret eller interne retningslinjer kan rapporteres via vores whistleblowerordning.

Når der foretages en indberetning, vil vi behandle personoplysninger om de registrerede, der er en del af indberetningen (dvs. afsenderen af indberetningen, den indberettede person og andre involverede tredjeparter) med henblik på at håndtere og undersøge indberetningen.

Hvis du indberetter en formodet overtrædelse, forbliver en sådan indberetning fortrolig og efter dit valg anonym. Du bør dog under alle omstændigheder angive en e-mailadresse, som du kan kontaktes på, da vi kan have behov for at indhente yderligere oplysninger om overtrædelsen for at kunne håndtere sagen korrekt.

Typer af personoplysninger
Vi kan behandle følgende personoplysninger om den indberettede person:

- Navn, stilling, kontaktoplysninger og rapporterede oplysninger
- Beskrivelse af den formodede overtrædelse

Følgende personoplysninger kan behandles om andre tredjeparter, der er nævnt i indberetningen:

- Navn, stilling, kontaktoplysninger og andre rapporterede oplysninger

Formålene med behandlingen

Dine personoplysninger bliver behandlet til følgende formål:

- Administration af whistleblowerordningen
- Håndtering af indrapporterede hændelser, herunder afklaring af potentielt kriminelle forhold

Behandlingsgrundlag

Bison behandler personoplysningerne på nedenstående grundlag.

- Legitime interesser: Vi kan behandle dine personoplysninger på baggrund af vores legitime interesser i at undersøge indberettede forhold (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f).
- Retlig forpligtelse: Da det er lovpligtigt for Bison at have en whistleblowerordning, behandler vi personoplysningerne for at opfylde vores retlige forpligtelse (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra c

).

Opbevaringsperiode

Vi opbevarer personoplysningerne om den indberettede person og andre involverede tredjeparter i op til 10 år fra afslutningen af undersøgelsen af indberetningen.

Personoplysninger om afsenderen af indberetningen slettes umiddelbart efter afslutningen af undersøgelsen, medmindre du aktivt har valgt at give afkald på anonymitet, og vi har behov for at kontakte dig for at indhente yderligere oplysninger om indberetningen.

8. Dine rettigheder

Som registreret har du en række rettigheder, som du til enhver tid kan udøve over for os. Disse rettigheder omfatter:

- Ret til indsigt
- Ret til berigtigelse
- Ret til sletning
- Ret til begrænsning af behandling
- Ret til dataportabilitet
- Ret til at gøre indsigelse
- Ret til at trække samtykke tilbage

Du kan læse mere om disse rettigheder og hvordan du udøver dem i afsnit 8.